Specialitatea O.R.L.

Specialitatea ORL cuprinde studiul funcțiilor și patologiei nasului și sinusurilor paranazale, cavitate bucală, faringe, laringe, trahee, esofag, ureche și structurilor cervicale și a celor adiacente acestor organe. Cuprinde investigarea și tratamentul medical și cel recuperator al afecțiunilor aparatului acustic și vestibular, simțurilor gustului și mirosului, tulburările și afectările nervilor cranieni, precum și tulburările de auz […]

ADENOIDECTOMIA

Adenoidectomia reprezintă tratamentul chirurgical prin care se practică ablația (îndepărtarea) vegetațiilor adenoide, având drept scop înlăturarea obstrucției de la nivelul rinofaringelui.

EXAMINAREA O.R.L

De cele mai multe ori, afecțiunile nasului, gâtului, urechilor, laringelui sunt strâns legate, așadar consultul ORL este unul amplu, care începe printr-o discuție cu pacientul (anamneza): nume pacient, vârstă, antecedentele personale fiziologice și heredocolaterale care ar putea avea legătură cu manifestările pentru care pacientul se prezintă la consultație, mediul de proveniență, social, profesional și climatic, motivele prezentării la medic, descrierea simptomele subiective actuale, modul de apariție al acestora care poate fi brusc sau insidios, caracteristicile simptomelor, evoluția simptomelor, intermitentă sau continuă, examene paraclinice anterioare prezentării la consultul ORL, tratamentele efectuate și rezultatul lor.

FIBROSCOPIA NAZO-FARINGO-LARINGIANĂ

FIBROSCOPIA NAZO-FARINGO-LARINGIANĂ este o procedură nedureroasă, care nu necesită o pregătire specială, timpul de efectuare este scurt și permite o vizualizare de calitate superioară a imaginii pe un ecran, a unor zone greu accesibile din interiorul nasului și gâtului.

HEMORAGIA NAZALĂ (EPISTAXISUL)

Epistaxisul se definește ca scurgerea de sânge prin nas (rinoragia), picătură cu picătură. Cauze, simptomatologie și diagnostic.

TRATAMENTUL EPISTAXISULUI (HEMORAGIEI NAZALE)

Tratamentul epistaxisului urmărește: oprirea hemoragiei, tratarea și vindecarea afecţiunii cauzale şi combaterea anemiei secundare.

VEGETAȚIILE ADENOIDE – ADENOIDITA CRONICĂ

Vegetațiile adenoide (polipi) sau adenoidita cronică reprezintă inflamația cronică însoțită de hiperplazia amigdalei faringiene a lui Luschka. Simptome, diagnostic și tratament.